ICENT

Misija

Inovacijski centar Nikola Tesla pridonosi rastu hrvatske ekonomije zasnovane na visokim tehnologijama prvenstveno u sektorima energetike, prometa, automatizacije i robotike, naprednih komponenata, zdravstva-biomedicinskog inženjerstva i informacijske i komunikacijske tehnologije.

 

Vizija

Inovacijski centar Nikola Tesla vodeća je sastavnica inovacijskog ekosustava Hrvatske, i u perspektivi Podunavske regije, za primijenjeno istraživanje i razvoj u području inženjerstva, kao i za srodne primjene koje usmjeravaju hrvatsko društvo i ekonomiju prema konkurentnosti i održivosti, uz snažnu potporu informacijske i komunikacijske tehnologije.

 

Ciljevi

  • Smanjenje rizika pri razvoju novih i inovativnih proizvoda korištenjem eksperata iz ICENT-a, njegove suvremene razvojne opreme i infrastukture kako bi se premostio jaz između istraživačkih institucija i industrije
  • Rizik se smanjuje preuzimanjem razvoja α- i β-prototipova u ICENT-u kao i ranih faza proizvodnih procesa korištenjem javnih i/ili privatnih novčanih sredstava
  • Omogućavanje i ubrzavanje uspješne komercijalizacije novih tehnologija u ključnim područjima za hrvatsko gospodarstvo i društvo.
  • Stvaranje uvjete mladim stručnjacima (dominantno doktorima znanosti) za razvoj profesionalnih karijera u Hrvatskoj

 

ICENT i Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva

ICENT ima svoje korijene u Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), a ustanovljen je s ciljem stvaranja treće dimenzije-inovacija zasnovanih na znanstvenim istraživanjima. Partnerstvom ICENT-a i FER-a stvara se snažna poluga koja aktivira akademsku i istraživačku zajednicu na dobrobit razvoja hrvatskog gospodarstva i društva.