Privatno: Inovacijski Centar Nikola Tesla traži uposlenika

Inovacijski Centar Nikola Tesla traži uposlenika za rad na razvoju naprednog sustava upravljanja potrošnjom energije u zgradi i poslovnih procesa pri njegovu plasmanu na tržište kroz projektnu suradnju s tvrtkom Klimaoprema i Sveučilištem u Zagrebu Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER). Projekt Razvoj sustava prediktivnog upravljanja i autonomnog trgovanja energijom u zgradi financiran je iz strukturnih fondova Europske unije kroz natječaj Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja. Projektom se stapa dugogodišnje iskustvo tvrtke Klimaoprema u dizajnu te prodaji i održavanju sklopovlja za automatizaciju u zgradama s istraživačkim rezultatima FER-a na području modelskog prediktivnog upravljanja koji su postignuti kroz nekoliko završenih i tekućih projekata. Cilj je Projekta razviti skup proizvoda i usluga temeljenih na informacijskim i komunikacijskim tehnologijama kojima se omogućuje prediktivno upravljanje zgradama različitih konfiguracija spojenih na energetske mreže u dinamičnim uvjetima tržišta energije. Projekt je usredotočen na upravljanje elementima za održavanje komfora u prostorijama zgrade te na pripremu medija koji se u svrhu održavanja komfora distribuira po prostorijama. Pritom se uzima u obzir promjenjive uvjete razmjene energije s distribucijskim mrežama, vremensku prognozu i različita lokalna predviđanja na temelju povijesnih podataka u zgradi.

Uposlenje uključuje rad na sljedećim zadatcima:

  • automatizacija dizajna naprednog sustava prediktivnog upravljanja za različite konfiguracije zgrada s ciljem reduciranja inženjerskog vremena pri puštanju sustava u rad;
  • analiza implementacije interakcije prediktivnog upravljanja i autonomnog trgovanja energijom u zgradi;
  • razrada poslovnog modela prodaje naprednog sustava upravljanja zgradom zajedno s tvrtkom Klimaoprema;
  • razvoj procedura nadziranja sustava u radu s ciljem brzog otklanjanja eventualnih problema i poboljšanja performansi;
  • pomoć u prijenosu znanja pri puštanju sustava u rad i monitoringa za tvrtke partnere Klimaopreme koje bi radile distribuciju i puštanje u rad naprednog sustava upravljanja na različitim tržištima.

Trajanje uposlenja: 48 mjeseci; Početak uposlenja: veljača ili ožujak 2018.

Uvjeti: završen diplomski studij elektrotehnike, ili strojarstva ili računarstva, a doktorat iz navedenih područja predstavlja prednost.

Comments are closed.