Vijesti

U četvrtak 25. kolovoza 2016. godine, potpisano je Pismo namjere o suradnji na zajedničkim razvojno-istraživačkim projektima između Inovacijskog centra Nikola Tesla – ICENT i tvrtke InfoDom.

Pismo namjere potpisali su privremeni ravnatelj ICENT-a prof. dr. sc. Nedjeljko Perić i direktor tvrtke InfoDom prof. dr. sc. Slavko Vidović. Ovim je Pismom namjere Inovacijski centar Nikola Tesla podržao Inicijativu za ubrzanje digitalne transformacije (DTI – Digital Transformation Initiative), koja će pokrenuti niz projekata iz područja digitalnih poduzeća, pametnih gradova i sustava za upravljanje inovacijama.

Zajednička namjera je da se, na osnovi sinergijskih potencijala navedenih komplementarnih strateških programa inicijativa, identificiraju, osmisle, razviju i realiziraju konkretni projekti inovativne primjene u gospodarstvu i društvu, čime bi se izbjegla suvišna preklapanja, optimalno iskoristile vlastite mogućnosti i resursi te nacionalni i europski izvori sredstava za istraživanje i inovacije.