Vijesti

U finalu prvog izdanja ICENT-ovog studentskog programa “Imagine, Create, Innovate: Smart City”, u petak, 7. 12. 2018. godine, odabrani su najuspješniji radovi među osam studentskih timova i 35 studenata sa 7 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta koji su uobličili svoje ideje u prototipove i doveli do razine tehničke inovacije.

Nakon interaktivnih prezentacija i demonstracija, ocjenjivački odbor donio je odluku o najuspješnijim radovima. To su:

  • Urbani vrt
  • Pametno upravljanje semaforima
  • Smart Waste

koji su osvojili nagradno putovanje na sajam smart city tehnologija u Dubai, patentnu zaštitu rješenja i projektnu prijavu na H2020 poziv.

Svi timovi nastavljaju rad na svojim rješenjima u poslovnom okruženju, a neki su već otvorili nova poduzeća. Javna prezentacija njihovih rješenja održat će se krajem siječnja 2019. godine. Više informacija pronađite na službenoj stranici programa ili društvenim mrežama.

Nekoliko odabranih fotografija Fotosekcije KSET-a s proglašenja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Tim „Urbani vrt“: Marko Ratković (Fakultet elektrotehnike i računarstva), Mateo Cahun (Tehničko veleučilište u Zagrebu), Srećko Arandia-Krešić (Fakultet strojarstva i brodogradnje), Dorotea Brajković, (Agronomski fakultet u Zagrebu)

Tim „Pametno upravljanje semaforima“: Anton Kontić, Luka Košćak, Luka Mandić, Tomislav Pavičić i Petar Tomić (Fakultet Elektrotehnike i Računarstva)

Tim „Smart Waste“: Matko Zurak, Iva Klarić, Alen Hrga, Damir Kovačević i Zvonimir Relja (Fakultet elektrotehnike i računarstva)

Senzor UV indeksa i veličine čestica

Urbani vrt