Vijesti

Kao dio EU projekta AI DIH Network, 30 digitalnih inovacijskih središta (DIH-ova) s fokusom na područje umjetne inteligencije iz 19 zemalja EU i Norveške odabrano je za sudjelovanje u programu mentorstva, kojeg provodi PwC u konzorciju s CARSA i Innovalia. Odabrani DIH-ovi dobit će mentorstvo i poduku o razvoju poslovanja, financiranju i upravljanju inovacijama. Krajnji cilj je razviti nacrt prekogranične suradnje DIH-ova uključenih u program temeljen na procjeni njihovih poslovnih modela, zajedničkih sustava, suradnji i struktura upravljanja.

Podneseno je ukupno 150 prijava iz 27 različitih država članica i tri pridružene zemlje programa Obzor 2020 (Srbija, Švicarska i Norveška), među kojima su 3 prijave bile iz Hrvatske. Kao jedini DIH iz Hrvatske za sudjelovanje u programu izabran je CROBOHUB DIH.

Mentorski program započeo je kick-off sastankom u Rimu (Italija) od 19. do 20. ožujka 2019., na kojem je sudjelovala voditeljica CROBOHUB-a dr. sc. Davorka Moslavac Forjan, a završit će u prosincu potpisivanjem Sporazuma o suradnji između (najmanje) 10 DIH-ova.