Vijesti

EARTO – Europsko udruženje istraživačkih i tehnoloških organizacija, osnovano 1999. godine,  promovira RTO-ove i zastupa njihov interes u Europi te broji preko 350 RTO-a u više od 20 zemalja. Članovi EARTO predstavljaju 150.000 visokokvalificiranih istraživača i inženjera koji upravljaju širokim spektrom inovacijskih infrastruktura.

S ponosom možemo  istaknuti da je mreža EARTO, kao svojeg novog člana, pozdravila i ICENT te mu je poželjela dobrodošlicu u mrežni sustav.

Glavne aktivnosti i  uloge ICENT-a u EARTO-u  temeljiti će se na primijenjenom  istraživanju i razvoju, poslovnom i strateškom savjetovanju i komercijalizaciji intelektualnog vlasništva uz snažnu potporu ICT-a.

Ovim putem, zahvaljujemo EARTO na primanju u članstvo i veselimo se suradnji i budućim projektima te se nadamo da ćemo zajedničkim misijama pridonijeti rastu gospodarstva temeljenog na visokim tehnologijama, prvenstveno u sektorima energetike, transportnih sustava, automatizacije i robotike, naprednih komponenata, biomedicinskog inženjerstva i informacijske i komunikacijske tehnologije.

Više o primanju u članstvo možete pročitati na linku.