Inovacijski centar Nikola Tesla nudi znanstveno-istraživačko radno mjesta na istraživačkom projektu AgroSPARC: Napredna i prediktivna poljoprivreda za otpornost klimatskim promjenama koji provodi u suradnji s Agronomskim fakultetom i Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Radno mjesta obuhvaća razvoj inovativnog proizvoda koji će pomoći predviđanje razvoja pšenice umjetnom inteligencijom ovisno o vremenskoj prognozi i drugim uvjetima. Kandidat će pomoći izraditi sustav za uzgoj pšenice u izoliranim i željenim klimatskim uvjetima te na prikupljenim podacima provoditi matematičko modeliranje umjetnom inteligencijom za razvoj različitih modula predikcije razvoja pšenice koji će konačno biti objedinjeni u interaktivni Javni portal za prognozu stadija razvoja i prinosa poljoprivrednih kultura u različitim krajevima Hrvatske.

Što tražimo:

  • motiviranog inženjera iskusnog u području automatike i umjetne inteligencije
  • iskustvo sa sintezom složenih upravljačkih algoritama
  • iskustvo s korištenjem algoritama iz područja umjetne inteligencije
  • poznavanje programskih jezika MATLAB i Python

Natječaj je otvoren od 8.10.2020. do 18.10.2020. Pozicija podrazumijeva ugovor na 100% radnog vremena tijekom nešto manje od 3 godine.

Zainteresirane kandidate molimo da pošalju email sa svojim životopisom i motivacijskim pismom voditelju projekta doc. dr. sc. Vinku Lešiću (vinko.lesic@icent.hr).