Vijesti

Krenule su prijave za prvu fazu Nuqleusa! Program Nuqleusa će u svojoj drugoj fazi zadržati sve ono što je prethodno studentima, istraživačima i znanstvenicima nudio FER-ov startup inkubator SPOCK, ali u ovoj prvoj fazi donosi nove mogućnosti – pronalazak tima, ispitivanje komercijalnog potencijala rezultata znanstvenih istraživanja i povezivanje s industrijskim partnerima. Prva faza je namijenjena studentima, istraživačima i stručnjacima iz različitih područja iz cijele Hrvatske koji svoja znanja, ideje i projekte žele usmjeriti u razvoj deep-tech startupa.

Odabrani sudionici moći će predlagati potencijalna rješenja koja se baziraju na njihovim znanjima i rezultatima znanstvenih istraživanja ili će moći ponuditi svoja iskustva i znanja u potrazi za idealnim timom. Uz vlastita rješenja na temelju kojih se potencijalno mogu razviti deep-tech startupi, sudionici se mogu odlučiti i za rješavanje nekog od predstavljenih industrijskih izazova. Izazovi i prepoznate poslovne prilike naših industrijskih partnera AVL-AST, GDi, Infobip, Končar Digital i Rimac Technology nalaze se u nastavku.

SviAVL-ASTGDiInfobipKončar DigitalRimac Technology

Infobip – izazov #1

Kako možemo približiti globalni metaverse inbox stručnjacima (npr. marketinškim) i alatima koje oni koriste?

Končar Digital – izazov #2

Kako možemo osigurati kibernetičke sigurnosti za elektroenergetske i druge sustave kritične infrastrukture, korištenjem suvremenih tehnologija kao što su napredni, kibernetički sigurni algoritmi te blockchain tehnologija?

GDi – izazov #1

Kako možemo razviti i isporučivati senzore za mjerenje kvalitete i temperature zraka (u javnim zgradama s velikim brojem prostorija i oko njih), koji su cjenovno dostupni, jednostavni za instalaciju, kontinuirano korištenje i eksploataciju, kako bi smo osigurali efikasno korištenje energije te zdravstveno zadovoljavajuće uvjete rada?

Končar Digital – izazov #1

Kako možemo omogućiti napredno prediktivno održavanje podsustava elektroenergetskog sustava i drugih sustava kritične ili urbane infrastrukture korištenjem AI-a ili virtualne stvarnosti?

AVL-AST – izazov #1

Kako možemo unificirati pristup Continuous Integration i Continuous Delivery procesima te ubrzati proces razvoja, testiranja i integriranja novih softverskih rješenja?

AVL-AST – izazov #2

Kako možemo upotrijebiti nove matematičke modele i kreirati nove računske metode bazirane i na heuristici ili robusnim surogat modelima, koje bi omogućile brzu i potpunu parametarsku optimizaciju dizajna (za specijalizirane primjene u mehanici, dinamici, elektromagnetskim pogonima, termodinamici, dinamici fluida…)?

Infobip – izazov #2

Kako možemo iskoristiti blockchain da bi omogućili krajnjim korisnicima upravljanje njihovim privatnim podacima?

Rimac Technology – izazov #2

Kako možemo uz napredne metode strojnog učenja razviti softverski alat za prepoznavanje i predviđanje preferencija korisnika vozila?

Rimac Technology – izazov #1

Kako možemo identificirati i prikupljati relevantne podatke u obrasce koji ukazuju na status pojedinih komponenti (servisnih intervala i unaprjeđenja dizajna) u električnom vozilu koristeći metode strojnog učenja, „digitalnih blizanaca“ i sl.?

Prijave za prvu fazu Nuqleusa otvorene su do 15. siječnja 2023., a više informacija o prijavama dostupno je na stranici za prijave. Detaljne informacije o odvijanju programa, stručnim odborima i partnerima koji pomažu pri odabiru i razvoju startupa dostupno je na sljedećim poveznicama:

Ako još nisi siguran/na je li prijava u Nuqleus dobra ideja, pogledaj uspjehe koje su uz našu potporu i vodstvo ostvarili timovi SPOCK-a. Za sva pitanja, javi nam se na info@nuqleus.io.

Prijavi se i postani dio prvog hrvatskog deep-tech venture buildera!

Prijavi se