Vijesti

U sklopu projekta AeroSTREAM, 3. svibnja 2023. ,održan je inovacijski trening/radionica u organizaciji Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) i Technological Corporation of Andalusia (CTA). Inovacijski trening odvijao se na FER-u i sastojao se od dva dijela. Prvi dio treninga bio je pisanje projektnih prijedloga Horizon Europe programa a vodila ga je gđa. Silvia de los Santos Trigo iz CTA, stručnjakinja za pisanje i provedbu EU projekata. Tijekom ovog treninga sudionici su dobili uvid u pozive Horizon Europe programa općenito i posebno o EIC Pathfinderu nakon čega je uslijedila vježba. Sudionici su imali priliku steći praktično iskustvo u ispunjavanju ključnih dijelova projektne prijave te dobiti vrijedne povratne informacije i savjete o tome kako istaknuti glavne elemente i povećati svoje šanse za uspjeh.

U drugom dijelu, renomirani stručnjaci za Pitch & Storytelling, gđa. Tena Žganec iz SUK-a (Obrt za smijeh, učenje i kreativnost) i gsp. Matija Srbić iz ICENT-a, vodili su raspravu koja je pomogla polaznicima da poboljšaju svoje prezentacijske vještine i postanu bolji javni govornici. Sudionici su imali priliku vježbati predstavljanje zadane teme u prezentaciji od jedne minute nakon čega su uslijedile personalizirane povratne informacije i savjeti za poboljšanje njihovih vještina.

Inovacijski trening bio je vrlo uspješan, a polaznici su stekli vrijedna saznanja i vještine koje će im koristiti u daljnjoj karijeri.