Vijesti

Uz potporu Horizon Europe projekta AeroSTREAM održana je konferencija Bounding Box 12. svibnja 2023. godine u Osijeku u prostorima Gospodarskog centra Osijeka. Na konferenciji su se okupili raznoliki dionici, pojedinci, tvrtke i institucije zainteresirane za Deep Tech, uključujući umjetnu inteligenciju, dronove i svemirske tehnologije. Cilj konferencije je bio promovirati i produbiti razumijevanje ovih tehnologija koje brzo napreduju i koje utječu na gotovo sve aspekte naših života. Ovogodišnja konferencija posebno se fokusirala na primjenu umjetne inteligencije u industriji i svakodnevnom životu, što je čini događajem koji su posjetili inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, inovatori i svi zainteresirani za najnovija dostignuća u AI. 

Konferenciju je organizirao Protostar Labs uz pomoć Inovacijskog centra Nikola Tesla. Na konferenciji je sudjelovalo 10 govornika koji su podijelili svoja razmišljanja o sveobuhvatnijoj primjeni umjetne inteligencije u svakodnevnom životu. Govornici su pružili dragocjene uvide u najnovija dostignuća u umjetnoj inteligenciji, zbog čega je konferencija bila nezaobilazan događaj za inženjere, znanstvenike, poduzetnike, inovatore i sve zainteresirane za umjetnu inteligenciju. Radionica za krajnje korisnike održana u sklopu konferencije Bounding Box bila je posebno posvećena istraživanju i praktičnoj primjeni umjetne inteligencije u raznim industrijama i svakodnevnom životu. Govornici iz naših partnerskih institucija u konzorciju (FER, PRL i FSB) podijelili su svoje vrijedne uvide o širokoj primjeni umjetne inteligencije u industriji. Njihove prezentacije prikazale su najnovija dostignuća u umjetnoj inteligenciji, čineći konferenciju vrlo preporučenim događajem posebno za poduzetnike, inovatore i sve one koje zanima umjetna inteligencija. Tijekom radionice za krajnje korisnike na konferenciji Bounding Box, partneri na projektu AeroSTREAM predstavili su svoje rezultate istraživanja. Prof.dr.sc. Stjepan Bogdan (FER) održao je prezentaciju pod nazivom “Multi-agent Active Perception based on Reinforcement Learning”, dok je doc.dr.sc. Petar Piljek (FSB) podijelio je uvide o “Istraživanju i razvoju multirotora na FSB-u.” Nadalje, prof.dr.sc. Dubravko Babić (FER) je govorio o Svemirskoj tehnologiji na zagrebačkom FER-u, a Filip Novoselnik (PRL) je predstavio “Moving Technology Between Earth and Space: A Two-Way Journey”.

U panel raspravi na temu „Deep Tech Commercialization – Challenges and Perspectives“ aktivno su sudjelovali predstavnici FER-a i PRL-a koji su podijelili svoja znanja i iskustva. Osim toga, tijekom konferencije Bounding Box, projekt AeroSTREAM predstavio je svoje istraživanje na izložbenom štandu, s bespilotnim letjelicama i prezentacijama koje ističu rad koji je proveo LARICS (FER).

Više o ovom događaju možete naći ovdje.