Vijesti

Predstavljanje nove generacije programa istraživačkog i akademskog poduzetništva Nuqleus održat će se 16. 11. u 10 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

U sklopu Nuqleusa i ove se godine provodi program Startup Builder. Program je posebno osmišljen za istraživače i znanstvenike koji žele ispitati komercijalni potencijal svojih projekata s ciljem pokretanja startupa. Čak šest od devet timova koji su sudjelovali u zadnjoj generaciji Nuqleusa ima otvorenu tvrtku, a zajedno su u svega nekoliko mjeseci prikupili više od 150.000 EUR. Nuqleus nudi jedinstvenu kombinaciju edukacije, promocije, izgradnje poslovnih kontakata, besplatnih resursa i pristupa kapitalu za sve istraživače i znanstvenike koji žele ispitati komercijalni potencijal svojih projekata.

Uz već uspostavljeni program razvoja visoko-tehnoloških startupa, Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) će ove godine uz pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz Nuqleus pokrenuti povezivanje znanstvenika i tvrtki pod nazivom Scinergy. Riječ je o pilotu globalnog projekta Europske komisije koji provodi Svjetska banka u suradnji s međunarodnim partnerima London Business School (LBS) i Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Prijave za Nuqleus otvorene su i traju do 26. 11. U program se mogu prijaviti timovi i pojedinci sa znanstveno-istraživačkih institucija koji:

  • žele raditi na vlastitoj ideji i/ili
  • žele raditi na razvoju novog projekta u suradnji s tvrtkama.

Više o programu i o svim načinima na koje istraživači i znanstvenici mogu uz potporu ICENT-a i Nuqleusa komercijalizirati svoj znanstveni rad možete saznati prijavom na ovaj događaj putem prijavnog obrasca dostupnog na https://forms.office.com/e/dR4QSWtuk4 i na internetskoj stranici programa: https://nuqleus.io.

Uz to, na događaju će se kao dio ICENT-ovog projekta Aerostream održati i panel “Stanje inovacijskog ekosustava na visokim učilištima u RH” s panelisticama:

  • Ana Varjačić, Ministarstvo znanosti i obrazovanja
  • Vlatka Petrović, Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, Sveučilište u Zagrebu
  • Nataša Jakominić Marot, Sveučilišni centar za istraživanje i inovacije, Sveučilište u Rijeci
  • Mirjana Dozan, Centar za potporu istraživanju, FER
  • Tamara Aleksandrov, Centar za transfer tehnologije, FSB