Vijesti

U sklopu projekta AeroSTREAM dana 16.studenoga 2023. godine u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, održan je okrugli stol „Stanje inovacijskog ekosustava na visokim učilištima u RH“.

Cilj okruglog stola je bio istražiti mehanizme financiranja, ulogu i pomoć ureda za prijenos tehnologije, suradnju s industrijom i strategije za komercijalizaciju istraživanja na visokim učilištima u RH. Sudionici okruglog stola su podijelili svoja iskustva i prakse, pružajući smjernice za poboljšanje podrške inovacijama na visokim učilištima u RH.

Tijekom okruglog stola održala se i panel rasprava o mogućnostima poboljšanja podrške inovacijama na visokim učilištima u RH, a panelistice su bile: Ana Varjačić, Ministarstvo znanosti i obrazovanja; Vlatka Petrović, Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, Sveučilište u Zagrebu; Nataša Jakominić Marot, Sveučilišni centar za istraživanje i inovacije, Sveučilište u Rijeci; Mirjana Dozan, Centar za potporu istraživanju, FER i Tamara Aleksandrov, Centar za transfer tehnologije, FSB.

Moderatorica panela bila je Davorka Moslavac Forjan iz Inovacijskog centra Nikola Tesla.

Prezentacije s okruglog stola možete pronaći na sljedećim poveznicama: