Vijesti

U sklopu projekta KITT4SME održati će se webinar „KITT4SME pilot – alat umjetne inteligencije za kontrolu kvalitete procesa zavarivanja“ 29. veljače 2024. od 11:00 -12:00 sati po srednjoeuropskom vremenu putem Zoom platforme.  

Cilj ovog webinara je pokazati mogućnosti korištenja umjetne inteligencije za kontrolu kvalitete zavarenih spojeva u procesu masovne proizvodnje baterijskih paketa koji su glavna komponenta napajanja za bagere. Također, bit će govora o prednostima korištenja umjetne inteligencije za kontrolu kvalitete u zavarivačkim spojevima, ističući pitanja vezana uz implementaciju umjetne inteligencije, pouzdanost, učinkovitost i potencijalne primjene u drugim područjima. Raspravljat će se o izazovima u pripremi podataka, posebno kada strojnim podacima nedostaju standardni formati, a javljaju se i problemi povezani s varijabilnošću procesa i ljudskim čimbenicima koji utječu na kontrolne parametre.

Na kraju će biti predstavljena pilot implementacija rješenja u WAMTECHNIK-u. Prikazat će se dodatne koristi koje su dobivene implementacijom prezentiranih rješenja, a koja su značajno poduprla sposobnost susjednih područja da analiziraju proces.

Uzimajući u obzir da se predstavljena rješenja mogu koristiti u gotovo svim područjima i procesima povezanim s kontrolom kvalitete, webinar se preporučuje kako tvrtkama koje su zainteresirane za podršku ovom području, tako i istraživačima i drugim korisnicima umjetne inteligencije.

 Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom webinaru, molimo vas da se prijavite putem prijavnog obrasca. Konačnu agendu i poveznicu na Zoom događaj dobit ćete prije webinara. Jezik webinara biti će engleski.

Hvala vam puno na interesu i vidimo se na webinaru.