Projekti u tijeku

Popis projekata u sklopu ICENT-a koji su u tijeku

Razvoj biblioteka perifernih ćelija u različitim submikrometarskim CMOS tehnologijama

Istraživačko-razvojni tim iz ams AG, vodećeg svjetskog proizvođača senzorskih rješenje visokih performanci, i ICENT rade na zajedničkom projektu na razvoju biblioteka perifernih ćelija u različitim submikrometarskim CMOS tehnologijama. Projekt je počeo u svibnju 2019. i osmišljen je kao baza za strateško partnerstvo.

Effective Robotic GriNDing of Surface Areas through HORSE framework - ENDORSE

Kako bi se odgovorilo na trajni nedostatak kvalificirane radne snage i potražnju za visokokvalitetnim proizvodima, Enikon Aerospace je započeo s automatizacijom procesa brušenja, što je od vitalnog značaja za pripremu površine prije kvalitetnog finalnog nanošenja boje. Automatizacija ovog procesa ima nekoliko prednosti: i) dosljednu kvalitetu konačnog proizvoda, ii) bez ljudskih pogrešaka, iii) gubitak materijala smanjuje se na minimum, iv) smanjenje izloženosti zaposlenika u prašnjavoj atmosferi.

saznaj više ...

Razvoj sustava prediktivnog upravljanja i autonomnog trgovanja energijom u zgradi

Cilj je Projekta razviti skup proizvoda i usluga temeljenih na informacijskim i komunikacijskim tehnologijama kojima se omogućuje prediktivno upravljanje energijom u zgradama različitih konfiguracija spojenih na energetske mreže u dinamičnim uvjetima tržišta energije. Projekt je usredotočen na upravljanje elementima za održavanje komfora u prostorijama zgrade te na pripremu medija koji se u svrhu održavanja komfora distribuira po prostorijama.

saznaj više ...

Logistics for Manufacturing SMEs - L4MS

Ambicija L4MS projekta je smanjenje troškova i vremena instalacije mobilnih robota za faktor 10. To će omogućiti jeftino postavljanje malih i fleksibilnih logističkih rješenja koja ne zahtijevaju promjenu infrastrukture, prekid proizvodnje ili stručna znanja zaposlenika. Ulaganje u automatizaciju logistike postat će iznimno atraktivno za europska proizvodna mala i srednja poduzeća.

saznaj više ...

AI DIH NETWORK

Europska komisija pokrenula je pripremnu akciju – projekt za stvaranje Europske mreže digitalnih inovacijskih središta (DIH, Digital Innovation Hub) s fokusom na umjetnu inteligenciju (AI, Artificial Intelligence). Kako bi se postigao ovaj cilj, u sklopu projekta, kojeg vodi PwC zajedno s CARSA i Innovalia, bit će razvijen nacrt prekogranične suradnje temeljen na procjeni poslovnih modela, zajedničkih sustava, suradnji i struktura upravljanja DIH-ova (uključujući financijske i pravne aspekte suradnje).

saznaj više ...

A Network of Robotics DIHs for Agile Production – DIH2

DIH² je paneuropska mreža 26 digitalnih inovacijskih središta (engl. Digital Innovation Hub, DIH), s ciljem da se proširi na više od 170 DIH-ova. Svrha mreže je potaknuti inkrementalne i disruptivne inovacije u više od 300.000 malih i srednjih poduzeća, a koje će smanjiti troškove naprednih robotskih rješenja za 50%, udvostručiti rast tržišta robotike te omogućiti maksimalnu produktivnost i optimalnu agilnost.

saznaj više ...