e-Škole: Razvoj digitalno zrelih škola (II. faza) (e-Škole)

NAZIV PROJEKTA
e-Škole: Razvoj digitalno zrelih škola (II. faza) (e-Škole)
KOORDINATOR PROJEKTA
Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNET)
TRAJANJE PROJEKTA
28 mjeseci (01.09.2020 - 31.12.2022)
WEB

https://www.fer.unizg.hr/lisp

 

PROJEKTNI PARTNERI

 

OPIS PROJEKTA

Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.

U digitalno zrelim školama nastavnici koriste tehnologiju kako bi unaprijedili nastavu, razvijaju vlastite digitalne sadržaje te pružaju podršku samostalnom učenju i razvoju kritičkih vještina kod učenika koji su u središtu nastavnog procesa. Učenici tako aktivno sudjeluju u nastavi s povećanom motivacijom za učenje i nastavak školovanja te samim time postaju i konkurentniji na tržištu rada. Upravljanje e-Školama je učinkovito i transparentno, a komunikacija i razmjena e-dokumenata između škole, njenih dionika i osnivača znatno jednostavnija.

Obzirom na ciljeve programa, uloga ICENTa vezana je uz aspekte informacijske sigurnosti digitalnih sadržaja i usluga. Naglasak je na automatiziranim modelima u području sigurnosti kako bi se omogućilo automatizirano skeniranje kibernetičkog prostora te pronalazak kompromitiranih internetskih servisa.