Završeni projekti

 

Popis završenih projekata u sklopu ICENT-a

Effective Robotic GriNDing of Surface Areas through HORSE framework - ENDORSE

Kako bi se odgovorilo na trajni nedostatak kvalificirane radne snage i potražnju za visokokvalitetnim proizvodima, Enikon Aerospace je započeo s automatizacijom procesa brušenja, što je od vitalnog značaja za pripremu površine prije kvalitetnog finalnog nanošenja boje. Automatizacija ovog procesa ima nekoliko prednosti: i) dosljednu kvalitetu konačnog proizvoda, ii) bez ljudskih pogrešaka, iii) gubitak materijala smanjuje se na minimum, iv) smanjenje izloženosti zaposlenika u prašnjavoj atmosferi.

saznaj više ...

 

Centre of Excellence for Autonomous and Cooperative Robotic Systems — ACROSS

Opći cilj projekta je stvaranje Centra izvrsnosti za autonomne i kooperativne robotske sustave u Hrvatskoj (ACROSS CoE) koji će biti na čelu istraživanja i inoviranja novih metodologija i naprednih inženjerskih pristupa u ciljanim područjima. ACROSS CoE će biti osnovan i vođen kao dugoročni zajednički poduhvat između Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu UNIZG-FER, Kraljevskog instituta za tehnologiju u Stockholmu KTH-a Inovacijskog centra Nikola Tesla ICENT.

saznaj više ...

 

Feasibility Study for Croatian Robotics Digital Innovation Hub – CROBOHUB

Budući da su inovacijski i poduzetnički kapaciteti u području robotike nedovoljno iskorišteni na globalnoj razini, a još više u Hrvatskoj, glavni cilj CROBOHUB projekta je uspostavljanje regionalnog digitalnog inovacijskog huba (DIH) u okviru Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT), koji će biti ključna hrvatska institucija za podršku razvoju novih proizvoda i usluga u području robotike.

saznaj više ...