Inovacijski centar Nikola Tesla nudi dva znanstveno-istraživačka radna mjesta na istraživačkom projektu AgroSPARC: Napredna i prediktivna poljoprivreda za otpornost klimatskim promjenama koji provodi u suradnji s Agronomskim fakultetom i Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Radna mjesta obuhvaćaju razvoj inovativnog proizvoda koji će pomoći predviđanje razvoja pšenice umjetnom inteligencijom ovisno o vremenskoj prognozi i drugim uvjetima. Kandidati će pomoći izraditi sustav za uzgoj pšenice u izoliranim i željenim klimatskim uvjetima uz regulacijske petlje osvjetljenja, temperature, navodnjavanja, doziranja nutrijenata i dr. te sustav u oblaku za automatsko arhiviranje podataka o mikroklimatskim uvjetima i identifikatorima razvoja. Na prikupljenim podacima kandidati će provoditi matematičko modeliranje umjetnom inteligencijom za razvoj različitih modula predikcije razvoja pšenice koji će konačno biti objedinjeni u interaktivni Javni portal za prognozu stadija razvoja i prinosa poljoprivrednih kultura u različitim krajevima Hrvatske.

Što tražimo:

  • motiviranog inženjera iskusnog u području automatike i elektotehničkih sustava koji se želi nositi sa znanstvenim i tehničkim izazovima u području Interneta stvari i umjetne inteligencije
  • iskustvo sa sintezom složenih upravljačkih algoritama
  • iskustvo s korištenjem algoritama iz područja umjetne inteligencije
  • poznavanje programskih jezika MATLAB i Python

Natječaj je otvoren od 28.7.2020. do 6.8.2020. Jedna pozicija podrazumijeva ugovor na 100% radnog vremena tijekom 3 godine, a druga na 80% radnog vremena tijekom 2 godine.

Zainteresirane kandidate molimo da pošalju email sa svojim životopisom i motivacijskim pismom voditelju projekta doc. dr. sc. Vinku Lešiću (vinko.lesic@icent.hr).