Vijesti

Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalnu suradnju Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, u suradnji s Inovacijskim centrom Nikola Tesla, organizirao je 14. ožujka 2023. godine okrugli stol pod nazivom Izgradnja inovacijskog startup ekosustava u Hrvatskoj“. Okrugli stol održan je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Navedene institucije već u nizu organiziraju okrugle stolove na teme koje su od iznimnog značaja za razvoj gospodarstva i društva, a povezano sa znanstvenim postignućima i znanstvenim trendovima s ciljem da se na odgovarajući način približe akademske, znanstvene i poslovne zajednice. Okruglom stolu nazočilo je preko 90 sudionika.

Okrugli je stol bio namijenjen dionicima iz akademskog, poslovnog i državnog  sektora koji su motivirani za izgradnju i razvoj startup ekosustava s naglaskom na deep-tech venture builder.

Članak o skupu objavljen je i u Poslovnom dnevniku, a dostupan je putem: https://www.poslovni.hr/hrvatska/bolji-suzivot-znanosti-i-gospodarstva-koci-los-sustav-koji-nagraduje-nerad-4381538

Izvješće u cijelosti možete preuzeti ovdje.

Predstavljene prezentacije su:

   1. HBOR
   2. MZO
   3. Nuqleus
  1.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 Niže možete pogledati i snimku Okruglog stola: